Bemutatkozů           Sajtůfigyelű           HŪrek-aktualitŠsok           Kťpgalťria
2018. szeptember 18. kedd -   DiŠna napja van - holnap Vilhelmina napja lesz.         Sajtůfigyelű

VII. Csabai S√∂rfesztiv√°l √©s I. Csabai Cs√ľl√∂kpar√°d√©
2007. 07. 30. 09:11
Mit sz√≥ln√°nak egy kis cs√ľl√∂kh√∂z keny√©rt√©szt√°ban, vagy mondjuk egy kors√≥ meggys√∂rh√∂z? Ak√°r mindkettõt megk√≥st√≥lhatj√°k, ha m√°jus 23. √©s 28. k√∂z√∂tt kil√°togatnak a sportcsarnok k√∂rny√©k√©re. A hetedik s√∂rfesztiv√°l ez√ļttal cs√ľl√∂kpar√°d√©val √©s t√∂bbek k√∂zt cs√ľl√∂kp√∂rk√∂lt-fõzõ versennyel t√°rs√≠tj√°k a szervezõk - a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. √©s a v√°rosi Sportcsarnok- amellyel nem titkolt c√©ljuk, hogy min√©l n√©pszerûbb legyen a fesztiv√°l belf√∂ld√∂n √©s k√ľlf√∂ld√∂n, √©s ne csak a kolb√°szfesztiv√°l idej√©n legyen turistac√©lpont B√©k√©scsaba.

A k√∂zelm√ļltban Bora Imre √©s Csan√°losi L√°szl√≥ fõszervezõ, valamint Proh√°szka B√©la Venesz-d√≠jas mesterszak√°cs tartott fesztiv√°lh√≠vogat√≥t, ahol megtudtuk, hogy a rendezv√©ny sok √ļjdons√°ggal jelentkezik, √©s igencsak fel kell k√©sz√ľlni√ľk azoknak, akik a hat napot v√©gig akarj√°k enni-inni, mulatni. A Szlov√°k √Čtterem (And√≥ Tam√°s vezet√©s√©vel) √©s a helyi szlov√°ks√°g a rendezv√©ny mell√© √°llt, ennek k√∂sz√∂nhetõen szlov√°k nemzeti s√°tor v√°rja majd k√ľl√∂nleges √©telekkel √©s a szlov√°k Steiger S√∂rgy√°r s√∂reivel az √©rdeklõdõket. A j√≥ hat√°ron t√ļli kapcsolatokat kihaszn√°lva egy s√°torban Arad megye vonultatja fel √©telk√ľl√∂nlegess√©git, √©s Proh√°szka B√©la is tart majd √©telk√©sz√≠t√©si bemutat√≥t t√≠z mesterszak√°cs k√∂zremûk√∂d√©s√©vel. A s√∂rs√°torban ez√ļttal t√∂bb mint 30 fajta csapolt s√∂rbõl v√°logathatnak, akik megszomjaztak esetleg a kakas-, pulyka-, b√°r√°ny- vagy sert√©scs√ľlk√∂ket k√≠v√°nj√°k s√∂rrel le√∂bl√≠teni. A szervezõk 10 000 darab kors√≥t rendeltek, ha valaki nem akar t√∂bbsz√∂r fordulni, ihat literesbõl ( a kors√≥k bet√©td√≠jasak, visszav√°lthat√≥k vagy elvihetõk). P√©csett k√ľl√∂n a Bora Kft.-nek k√©sz√≠tik a M√°ty√°s s√∂rt, amelyhez a fesztiv√°lon, egy 300 n√©gyzetm√©teres s√°torban, a renesz√°nsz kort id√©zõ √©tkeket szolg√°lnak majd fel az √≠nyenceknek. A hat nap bõvelkedik programokban, m√°jus 23-√°n d√©lut√°n ism√©t az √©gbõl pottyan az elsõ s√∂r√∂shord√≥, a rendezv√©nyt hivatalosan este nyolc √≥rakor nyitja meg Vantara Gyula polg√°rmester. Sz√°mos egy√ľttes l√©p fel, a programok szerd√°t√≥l szombatig 17 √≥r√°ig, vas√°rnap √©s h√©tfõn 15 √≥r√°ig ingyenesek, ezut√°n 300 forintos bel√©põt kell v√°ltani, cser√©be hallhat√≥ lesz p√©ld√°ul a Republic, a Bikini vagy r√©szt vehet√ľnk D√©v√©nyi Tibi b√°csi retr√≥ diszk√≥j√°n. M√°jus 25-√©n, p√©nteken √©rdekesnek √≠g√©rkezik a Region√°lis Civil Szervezetek Tal√°lkoz√≥ja ( fõv√©dn√∂k V√©gh L√°szl√≥), melynek keret√©ben l√°thatjuk t√∂bbek k√∂zt a nyugd√≠jas egyes√ľletek fell√©põit, a Fiatal Sz√≠nh√°zmûv√©szet√©rt Alap√≠tv√°ny n√∂vend√©keit, √©s bemutat√≥t tart a Forma-Bont√≥. M√°jus 26-√°n nagyszab√°s√ļ cs√ľl√∂kp√∂rk√∂lt fõzõ versenyre v√°rj√°k az √©rdeklõdõket (jelentkez√©si hat√°ridõ m√°jus 15., inform√°ci√≥: 529-640, a jelentkez√©si lap let√∂lthetõ a www.bora kft.hu vagy a www.csabaisorvesztival.hu oldalakr√≥l.) A rendelkez√©sre √°ll√≥ ter√ľleten 100 csapat f√©r el, mindenki h√°rom darab cs√ľlk√∂t kap √©s t√ľzif√°t, bogr√°csr√≥l √©s egyebekrõl a csapatnak kell gondoskodniuk. Vas√°rnap T√∂rpi Foci Kup√°t rendeznek gyermeknap alkalm√°b√≥l, √©s az elsõ √∂tsz√°z kil√°togat√≥ gyermek dodzsem √©s ugr√°l√≥v√°r jegyet kap aj√°nd√©kba. A gyermekekkel k√∂z√∂sen k√©sz√ľl majd az eb√©d, ami krumplipaprik√°s lesz. A Bajnokok Lig√°ja D√∂ntõj√©t kivet√≠tõn k√∂vethetik az √©rdeklõdõk, √©s lesz egy helyi (B)BL, m√°r zajlik a Bora Bajnokok lig√°ja kisp√°ly√°s labdar√ļg√≥-bajnoks√°g, amelynek d√∂ntõj√©t m√°jus 28-√°n rendezik a sportcsarnokban.

A rendezv√©ny egyre bõv√ľl, m√©g a Magyar Turizmus Zrt. is fant√°zi√°t l√°t benne. Hat nap, benne egy hossz√ļ h√©tv√©ge- mi√©rt ne lehetne B√©k√©scsab√°n t√∂lteni a bar√°tokkal, ismerõs√∂kkel, rokonokkal?    ForrŠs: Csabai M√©rleg 

Vissza a cikkekhez
Web oldal kťszŪtťs - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztťs
ProgramozŠs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkŲtelezett a kulturŠlt italfogyasztŠs irŠnt.
Szeszesital fogyasztŠsŠt 18 ťv alatt nem ajŠnljuk.

KťrjŁk, adja meg ťletkorŠt!
Oldal elhagyŠsa