Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

VII. Csabai Sörfesztivál és I. Csabai Csülökparádé
2007. 07. 30. 09:11
Mit szólnának egy kis csülökhöz kenyértésztában, vagy mondjuk egy korsó meggysörhöz? Akár mindkettőt megkóstólhatják, ha május 23. és 28. között kilátogatnak a sportcsarnok környékére. A hetedik sörfesztivál ezúttal csülökparádéval és többek közt csülökpörkölt-főző versennyel társítják a szervezők - a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. és a városi Sportcsarnok- amellyel nem titkolt céljuk, hogy minél népszerűbb legyen a fesztivál belföldön és külföldön, és ne csak a kolbászfesztivál idején legyen turistacélpont Békéscsaba.

A közelmúltban Bora Imre és Csanálosi László főszervező, valamint Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács tartott fesztiválhívogatót, ahol megtudtuk, hogy a rendezvény sok újdonsággal jelentkezik, és igencsak fel kell készülniük azoknak, akik a hat napot végig akarják enni-inni, mulatni. A Szlovák Étterem (Andó Tamás vezetésével) és a helyi szlovákság a rendezvény mellé állt, ennek köszönhetően szlovák nemzeti sátor várja majd különleges ételekkel és a szlovák Steiger Sörgyár söreivel az érdeklődőket. A jó határon túli kapcsolatokat kihasználva egy sátorban Arad megye vonultatja fel ételkülönlegességit, és Prohászka Béla is tart majd ételkészítési bemutatót tíz mesterszakács közreműködésével. A sörsátorban ezúttal több mint 30 fajta csapolt sörből válogathatnak, akik megszomjaztak esetleg a kakas-, pulyka-, bárány- vagy sertéscsülköket kívánják sörrel leöblíteni. A szervezők 10 000 darab korsót rendeltek, ha valaki nem akar többször fordulni, ihat literesből ( a korsók betétdíjasak, visszaválthatók vagy elvihetők). Pécsett külön a Bora Kft.-nek készítik a Mátyás sört, amelyhez a fesztiválon, egy 300 négyzetméteres sátorban, a reneszánsz kort idéző étkeket szolgálnak majd fel az ínyenceknek. A hat nap bővelkedik programokban, május 23-án délután ismét az égből pottyan az első söröshordó, a rendezvényt hivatalosan este nyolc órakor nyitja meg Vantara Gyula polgármester. Számos együttes lép fel, a programok szerdától szombatig 17 óráig, vasárnap és hétfőn 15 óráig ingyenesek, ezután 300 forintos belépőt kell váltani, cserébe hallható lesz például a Republic, a Bikini vagy részt vehetünk Dévényi Tibi bácsi retró diszkóján. Május 25-én, pénteken érdekesnek ígérkezik a Regionális Civil Szervezetek Találkozója ( fővédnök Végh László), melynek keretében láthatjuk többek közt a nyugdíjas egyesületek fellépőit, a Fiatal Színházművészetért Alapítvány növendékeit, és bemutatót tart a Forma-Bontó. Május 26-án nagyszabású csülökpörkölt főző versenyre várják az érdeklődőket (jelentkezési határidő május 15., információ: 529-640, a jelentkezési lap letölthető a www.bora kft.hu vagy a www.csabaisorvesztival.hu oldalakról.) A rendelkezésre álló területen 100 csapat fér el, mindenki három darab csülköt kap és tüzifát, bográcsról és egyebekről a csapatnak kell gondoskodniuk. Vasárnap Törpi Foci Kupát rendeznek gyermeknap alkalmából, és az első ötszáz kilátogató gyermek dodzsem és ugrálóvár jegyet kap ajándékba. A gyermekekkel közösen készül majd az ebéd, ami krumplipaprikás lesz. A Bajnokok Ligája Döntőjét kivetítőn követhetik az érdeklődők, és lesz egy helyi (B)BL, már zajlik a Bora Bajnokok ligája kispályás labdarúgó-bajnokság, amelynek döntőjét május 28-án rendezik a sportcsarnokban.

A rendezvény egyre bővül, még a Magyar Turizmus Zrt. is fantáziát lát benne. Hat nap, benne egy hosszú hétvége- miért ne lehetne Békéscsabán tölteni a barátokkal, ismerősökkel, rokonokkal?    Forrás: Csabai Mérleg 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása