Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

A főzőversenyen közel hatvan csapat serénykedett a bográcsok körül
A zsűri az íz mellett pontozta a színt, az illatot és az összhatást is.
2007. 07. 31. 08:26
Hatvanhat csapat vett részt a Csabai Sörfesztivál kerebéban első alkalommal megrendezett csülökpörköltfőző-versenyen. A szombati programon számos ismert személyiség is nekiveselkedett a bográcsolásnak.

A megmérettetés egyik legismertebb vendége az erős megyei kötődésű Fásy Ádám volt, aki külföldi útját mondta le, hogy jelen lehessen a vetélkedésen.

-Jó hely. jó emberekkel- summázta, hogy miért látogatott el Békéscsabára ezen a hétvégén. A műsorvezető magávalhozta a mulatós nóták világában jól ismert korábbi bokszolót, Bunyós Pityut is, aki ökölvívó korában még Mike Tysonnal is komoly küzdelmet vívott.

-Közép-Európában én főzöm a legjobb teát. Komolyra fordítva a szót, szeretek emberek közt lenni, ezért is tettem eleget a meghívásnak- mesélte az énekes. Persze számos közéleti személyiség is részt vett a közös csülökfőzésen, Nagy Béla, Megdesegyháza polgármestere például arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen nagy szükség van a közösségi rendezvényekre. Baji Lajos, Békéscsaba korábbi alpolgármestere a Fiatal Baloldal Tagjaival karöltve védősisakban veselkedett neki a főzésnek. Az országban építkezés folyik, ezt mi ezzel is szeretnénk érzékeltetni - érintette pár szó erejéig a politika világát. Dr. Juhász  István, a megyei ügyvédi kamara elnöke mezőberényi barátaival alkotott FEJUVA nevű csapata, Valentinyi Károllyal, a város alpolgármesterével és Fekete Józseffel közösen készítette el a pörköltet. A legtöbb csapat, összesen hét, a Budapest Bank békéscsabai bankműveleti központját képviselte. A nap legegyedibb gárdája címre viszont joggla pályázhatott a Trojka nevű formáció, amelynek tagjai, a Zimmer Feri filmből is ismert munkásruhában töltötték a napot. Rácz László, az Amatőr Királyi Szakácsi Klub tagja egyenesen Szatymazról érkezett Békéscsabára, míg Csatári Sándor egy horgászversenyt mondott le, hogy részt vehessen a jeles gasztronómiai csatán.   Forrás: Békés Megyei Hírlap 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása