Bemutatkozů           Sajtůfigyelű           HŪrek-aktualitŠsok           Kťpgalťria
2018. szeptember 24. hťtfű -   Gellťrt, Mercťdesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Sajtůfigyelű

V√°rkerti Vigass√°gok
Szuperprodukciók a gyulai vár tövében
2007. 10. 10. 10:13
Nagyszab√°s√ļ, v√°rhat√≥an t√∂megeket megmozgat√≥ esem√©nyre k√©sz√ľl a f√ľrdõv√°ros az idei õsszel. Szeptember 21-23-a k√∂z√∂tt rendezik meg Gyul√°n id√©n elsõ alkalommal a V√°rkerti Vigass√°gok nevet viselõ, szabadt√©ri program-sorozatot. Az esem√©ny sokf√©le gasztron√≥mia √©lm√©nyt √≠g√©r, e mellett pedig olyan neves √©s elismert elõad√≥k l√©pnek sz√≠nre, mint Boban Markovic, Palya Bea, a V√°radi Roma Caf√©, valamint bemutatj√°k az eredeti Istv√°n a kir√°ly rockoper√°t Varga Mikl√≥ssal √©s Vikid√°l Gyul√°val.

Gyula v√°rosvezet√©se, Bora Imre √©s Csan√°losi L√°szl√≥ b√©k√©scsabai v√°llalkoz√≥k k√∂z√∂sen fogalmazt√°k meg annak gondolat√°t, hogy a nagyobb rendev√©nyektõl nem zs√ļfolt szeptemberben rendezz√©k meg az √ļj sz√≠nfoltot jelentõ, turistacsalogat√≥ V√°rkerti Vigass√°gokat.

Bora Imre, a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. √ľgyvezetõ igazgat√≥ja a gyulai v√°r lovagterm√©ben tartott sajt√≥t√°j√©koztat√≥n elmindta, hogy a gyulai v√°r k√∂rnyezet√©ben a szabadt√©ren, illetve nagy rendezv√©nys√°trakban tartj√°k a programokat k√∂z√©ppontban az õshonos √°llatokb√≥l k√©sz√ľlt √©telek bemutat√≥j√°val, valamint ig√©nyes sz√≠npadi produkci√≥kkal.

Az elsõ napon √©telk√©sz√≠t√©si bemutat√≥t tart Benke Laci b√°csi mesterszak√°cs, de sz√≠nre l√©p Proh√°szka B√©la Venesz-d√≠jas mesrerszak√°cs is. A bogr√°csokban √©s egy√©b fõzõ alkalmatoss√°gokban sz√ľrkemarh√°b√≥l, mangalic√°b√≥l, racka √©s cig√°ja juhb√≥l k√©sz√ľlt √©teleket fõznek, melyeket meg is k√≥stolhat az √©rdeklõdõ k√∂z√∂ns√©g.

Proh√°szka B√©la elõzetesen el√°rulta, hogy k√©sz√ľl majd h√ļsleves, lacipecsenye, mangalicah√ļsb√≥l kolb√°sz, s√ľtnek tepertõt, s a V√°rkerti Vigass√°gok fõ√©tele a Gyulai finomfalatok lesznek.

Az elsõ nap zenei fõattrakci√≥ja az Istv√°n, a kir√°ly c√≠mû rockopera lesz, ahol a fõbb szerepket az eredetihez h√≠ven Varga Mikl√≥s √©s Vikid√°l Gyula j√°tssza. Szombaton a neves V√°radi Roma Caff√© koncertezik, m√≠g a z√°r√≥napon a vil√°gh√≠rû Boban Markovic-zenekar √©s Palya Bea sz√≥rakoztatja a k√∂z√∂ns√©get. Emellett l√°that√≥ m√©g ig√©nyes k√©zmûvesek √°ltal prezent√°lt n√©pmûv√©szeti ki√°ll√≠t√°s √©s v√°s√°r, valamint biogazd√°lkod√°si ki√°ll√≠t√°s is.

Dr. Perj√©si Kl√°r, Gyula polg√°rmestere az √ļj esem√©ny kapcs√°n √©rt√©kelte az idei, ny√°ri turistaszezont. Mint mondta, ebben az √©vben eddig 30 sz√°zal√©kkal t√∂bb turista √©rkezett Gyul√°ra, s ez t√∂bb t√≠zmilli√≥s bev√©tel-n√∂veked√©st jelent a v√°rosnak, nem besz√©lve a sz√°ll√°s- √©s vend√©lg√°t√≥helyek bev√©teleinek emelked√©s√©rõl.  ForrŠs: D√©lkeleti H√≠rn√∂k 

Vissza a cikkekhez
Web oldal kťszŪtťs - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztťs
ProgramozŠs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkŲtelezett a kulturŠlt italfogyasztŠs irŠnt.
Szeszesital fogyasztŠsŠt 18 ťv alatt nem ajŠnljuk.

KťrjŁk, adja meg ťletkorŠt!
Oldal elhagyŠsa