Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

Várkerti Vigasságok
Szuperprodukciók a gyulai vár tövében
2007. 10. 10. 10:13
Nagyszabású, várhatóan tömegeket megmozgató eseményre készül a fürdőváros az idei ősszel. Szeptember 21-23-a között rendezik meg Gyulán idén első alkalommal a Várkerti Vigasságok nevet viselő, szabadtéri program-sorozatot. Az esemény sokféle gasztronómia élményt ígér, e mellett pedig olyan neves és elismert előadók lépnek színre, mint Boban Markovic, Palya Bea, a Váradi Roma Café, valamint bemutatják az eredeti István a király rockoperát Varga Miklóssal és Vikidál Gyulával.

Gyula városvezetése, Bora Imre és Csanálosi László békéscsabai vállalkozók közösen fogalmazták meg annak gondolatát, hogy a nagyobb rendevényektől nem zsúfolt szeptemberben rendezzék meg az új színfoltot jelentő, turistacsalogató Várkerti Vigasságokat.

Bora Imre, a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója a gyulai vár lovagtermében tartott sajtótájékoztatón elmindta, hogy a gyulai vár környezetében a szabadtéren, illetve nagy rendezvénysátrakban tartják a programokat középpontban az őshonos állatokból készült ételek bemutatójával, valamint igényes színpadi produkciókkal.

Az első napon ételkészítési bemutatót tart Benke Laci bácsi mesterszakács, de színre lép Prohászka Béla Venesz-díjas mesrerszakács is. A bográcsokban és egyéb főző alkalmatosságokban szürkemarhából, mangalicából, racka és cigája juhból készült ételeket főznek, melyeket meg is kóstolhat az érdeklődő közönség.

Prohászka Béla előzetesen elárulta, hogy készül majd húsleves, lacipecsenye, mangalicahúsból kolbász, sütnek tepertőt, s a Várkerti Vigasságok főétele a Gyulai finomfalatok lesznek.

Az első nap zenei főattrakciója az István, a király című rockopera lesz, ahol a főbb szerepket az eredetihez híven Varga Miklós és Vikidál Gyula játssza. Szombaton a neves Váradi Roma Caffé koncertezik, míg a zárónapon a világhírű Boban Markovic-zenekar és Palya Bea szórakoztatja a közönséget. Emellett látható még igényes kézművesek által prezentált népművészeti kiállítás és vásár, valamint biogazdálkodási kiállítás is.

Dr. Perjési Klár, Gyula polgármestere az új esemény kapcsán értékelte az idei, nyári turistaszezont. Mint mondta, ebben az évben eddig 30 százalékkal több turista érkezett Gyulára, s ez több tízmilliós bevétel-növekedést jelent a városnak, nem beszélve a szállás- és vendélgátóhelyek bevételeinek emelkedéséről.  Forrás: Délkeleti Hírnök 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása