Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

Üdítő meglepetés a Bora Kft.-től
Ünnep Karácsonyra: nehéz sorsú Békés megyei családokat ajándékozott meg az ital-nagykereskedelmi cég
2008. 01. 03. 14:40

Gajda Bélánéval ritkán történik váratlan dolog, ha mégis, az inkább szomorúságot hoz. Az újkígyósi nagymama és még öt Békés megyei család a napokban azonban a Bora Kft. jóvoltából igazi karácsonyi meglepetésnek örülhetett

Gajda Bélánéékhoz nem véletlenül kopogtatott a szerencse. Az unokáit a lányával együtt nevelő nagymamát öt másik családdal együtt a békéscsabai székhelyű Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. a Hírlap angyala felhívásra érkezett közel száz levélíró közül választotta ki. A napokban azután Bora Tímea a Bora Kft. marketing vezetője és Szabó Ágnes marketing munkatárs kedveskedett ajándékkal a nehéz sorsú családoknak.
Gajda Béláné először szóhoz sem jutott, amikor a több szatyornyi rostos és szénsavas üdítőitalt és kölyökpezsgőt, melléjük a csipszet és kókuszcsemegét Bora Tímea és Szabó Ágnes elrendezte az asztalon. Kiderült a család érdekében az unokahúg titokban ragadott tollat, mert megindította a nehéz helyzetük. A nagymama súlyos beteg, a lánya pedig rengeteget dolgozik, hogy eltartsa két gyermekét, a 18 éves Norbertet és a 15 éves Tímeát. Örülnek ha ruházkodásra és a közüzemi számlát fizetésére jut, csemegére, üdítőre szűken futja.
— Két éve felújítottuk a házat, ám az a megtakarításunkat is elvitte. Nagyon szerényen élünk, ám annyi biztos, az ünnepek alatt az üdítőre nem lesz gondunk — mondta mosolyogva a 62 éves asszony, aki búcsúzóul hosszan szorongatta vendégei kezét.
Nem sokkal később az újkígyósi Ádász Mária házába csengettek a Bora Kft. munkatársai.
— Hát mégis nyertünk? — csapta össze a tenyerét a fiatalasszony, látva a kapuban a  csomagokkal megrakott látogatóit. Marika épp akkor végzett a favágással, a háznál a férfimunka is rá hárul. A szerény hajlékban egyedül neveli a 8 éves Nikit és a 2 éves Dávidkát. Amíg a gyerekek az ajándékok láttán örvendeztek, édesanyjuk arról mesélt, hogy a kislánya mozgássérült, folyamatos fejlesztést igényel. Nemrég Marika volt beteg, a térdét műtötték.
— A mankót három nap után eldobtam, két gyerek mellett nem hagyhatom el magam — mondta az édesanya, aki alig több mint 70 ezer forintból gazdálkodik. Hozzátette, a gyermekei annyira szeretik az üdítőitalokat, hogy legszívesebben nem is innának mást. Ez az ünnepek alatt tényleg teljesül.
A Bora Kft. ajándékkal megrakott kocsija innen továbbgurult Kondorosra, Valyuch Jánosékhoz, a kardoskúti Hegyi Ádámékhoz és Gyulára Lukóczki Józsefnéékhez. Meglátogatták továbbá Hanke Renátót, aki egy ideje Békéscsabán, a családok átmeneti otthonában él. A kisfiú kívánsága egy lábszárvédő volt, amelyhez a Kft.-től egy focilabdát és ajándékcsomagot kapott.
A Bora Kft. eddig is érzékeny volt az emberek problémáira. Melléálltak például a  halmozottan sérült békési kisfiú, Moldován Donát gyógykezelését támogató kupakgyűjtő akciónak. 22 telephelyükön gyűjtik a kupakot, az első, több mint háromszáz kilós mennyiséget már átadták. A gyermek sorsát a vállalati hírlevelükben is figyelemmel kísérik.

Bora Tímea elmondta, a családokkal való mostani találkozás mélyen megérintette, a cégük jövőre is szeretne hozzájárulni, hogy néhány nehéz sorsú Békés megyei család karácsonya szebb legyen.  Forrás: Békés Megyei Hírlap 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása