Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

A legtökösebb dinnyés is tudja, hol jó a kolbász, a pálinka
Húszezer szilvásgombóc már kevés, a túrós lepény vendégmarasztaló, a tarhonyafagylaltot kedvelik.
2008. 03. 03. 16:09

A megyei gasztronómiai fesztiválok társaságához tizenegy megyei rendezvény csatlakozott, tehát ételben-italban idén sem lesz hiány.Április 18-20. között a gyulai pálinkafesztivállal kezdődik az idény, ezt május 1-2-én a gyomaendrődi sajt- és túrófesztivál követi. Május 20-25. között rendezik meg a csabai sörfesztivált és csülökparádét, július 10-12-én a gyulai tarhonyafesztivált. Július 25-27. között a csorvási lakodalmas napokra, augusztus 1-3-között a medgyesegyházi dinnyefesztiválra várják az érdeklődőket. Augusztus 19-20-án európai kenyérünnep lesz Orosháza-Gyopárosfürdőn, augusztus 20-án a birkapörköltfőző-verseny Vésztő-Mágoron. A gyulai várkerti vigasságokat augusztus 29-31-én, a szarvasi szilvanapokat szeptember 12-14-én, a csabai kolbászfesztivált október 24-26-án rendezik meg.

Dr. Albel Andor, a Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság vezetője a tegnapi bemutatón hangsúlyozta: a gasztronómiai fesztiváloknak is köszönhető, hogy 2006-hoz képest tavaly a vendégek száma 13,7, a vendégéjszakák száma 10,6 százalékkal nőtt Békésben.

Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács kiemelte: a magyar konyha remekeit addig őrizhetjük meg ilyen színvonalon amíg a hagyományok tisztelete megmarad. Farkas Gyula a medgyesegyházi dinnyefesztivál képviseletében elmondta: azt a legtökösebb medgyesi dinnyés – tavaly 58 kilós görögdinnyével nyertek – is tudja, hova kell mennie, ha jó kolbászra vagy pálinkára vágyik. Gubucz József, a gyomaendrődi sajt-és túrófesztivál szervezője azt ecsetelte, náluk a túrós lepény- meg a jó bor – vendégmarasztaló. Simon János a gyulai tarhonyafesztivál szervezőjeként kiemelte, nem hitték, hogy a tarhonyafagyinak ekkora keletje lesz. Csasztvan András a szarvasi szilvanapok kapcsán csak annyit mondott: már 20 ezer gombóc is kevés.  Forrás: Békés Megyei Hírlap (2008.02.26.) 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása