Bemutatkozů           Sajtůfigyelű           HŪrek-aktualitŠsok           Kťpgalťria
2018. szeptember 24. hťtfű -   Gellťrt, Mercťdesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Sajtůfigyelű

A legtökösebb dinnyés is tudja, hol jó a kolbász, a pálinka
H√ļszezer szilv√°sgomb√≥c m√°r kev√©s, a t√ļr√≥s lep√©ny vend√©gmarasztal√≥, a tarhonyafagylaltot kedvelik.
2008. 03. 03. 16:09

A megyei gasztronómiai fesztiválok társaságához tizenegy megyei rendezvény csatlakozott, tehát ételben-italban idén sem lesz hiány.√Āprilis 18-20. k√∂z√∂tt a gyulai p√°linkafesztiv√°llal kezdõdik az id√©ny, ezt m√°jus 1-2-√©n a gyomaendrõdi sajt- √©s t√ļr√≥fesztiv√°l k√∂veti. M√°jus 20-25. k√∂z√∂tt rendezik meg a csabai s√∂rfesztiv√°lt √©s cs√ľl√∂kpar√°d√©t, j√ļlius 10-12-√©n a gyulai tarhonyafesztiv√°lt. J√ļlius 25-27. k√∂z√∂tt a csorv√°si lakodalmas napokra, augusztus 1-3-k√∂z√∂tt a medgyesegyh√°zi dinnyefesztiv√°lra v√°rj√°k az √©rdeklõdõket. Augusztus 19-20-√°n eur√≥pai keny√©r√ľnnep lesz Orosh√°za-Gyop√°rosf√ľrdõn, augusztus 20-√°n a birkap√∂rk√∂ltfõzõ-verseny V√©sztõ-M√°goron. A gyulai v√°rkerti vigass√°gokat augusztus 29-31-√©n, a szarvasi szilvanapokat szeptember 12-14-√©n, a csabai kolb√°szfesztiv√°lt okt√≥ber 24-26-√°n rendezik meg.

Dr. Albel Andor, a D√©l-alf√∂ldi Region√°lis Marketing Igazgat√≥s√°g vezetõje a tegnapi bemutat√≥n hangs√ļlyozta: a gasztron√≥miai fesztiv√°loknak is k√∂sz√∂nhetõ, hogy 2006-hoz k√©pest tavaly a vend√©gek sz√°ma 13,7, a vend√©g√©jszak√°k sz√°ma 10,6 sz√°zal√©kkal nõtt B√©k√©sben.

Proh√°szka B√©la Venesz-d√≠jas mesterszak√°cs kiemelte: a magyar konyha remekeit addig õrizhetj√ľk meg ilyen sz√≠nvonalon am√≠g a hagyom√°nyok tisztelete megmarad. Farkas Gyula a medgyesegyh√°zi dinnyefesztiv√°l k√©pviselet√©ben elmondta: azt a legt√∂k√∂sebb medgyesi dinny√©s – tavaly 58 kil√≥s g√∂r√∂gdinny√©vel nyertek – is tudja, hova kell mennie, ha j√≥ kolb√°szra vagy p√°link√°ra v√°gyik. Gubucz J√≥zsef, a gyomaendrõdi sajt-√©s t√ļr√≥fesztiv√°l szervezõje azt ecsetelte, n√°luk a t√ļr√≥s lep√©ny- meg a j√≥ bor – vend√©gmarasztal√≥. Simon J√°nos a gyulai tarhonyafesztiv√°l szervezõjek√©nt kiemelte, nem hitt√©k, hogy a tarhonyafagyinak ekkora keletje lesz. Csasztvan Andr√°s a szarvasi szilvanapok kapcs√°n csak annyit mondott: m√°r 20 ezer gomb√≥c is kev√©s.  ForrŠs: B√©k√©s Megyei H√≠rlap (2008.02.26.) 

Vissza a cikkekhez
Web oldal kťszŪtťs - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztťs
ProgramozŠs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkŲtelezett a kulturŠlt italfogyasztŠs irŠnt.
Szeszesital fogyasztŠsŠt 18 ťv alatt nem ajŠnljuk.

KťrjŁk, adja meg ťletkorŠt!
Oldal elhagyŠsa