Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

A vendégeknek van miből választania
A megyénkbeli standok közül a békéscsabainak és a gyulainak a legnagyobb a forgalma a budapesti Utazás kiállításon, a legtöbben a kolbászra és a várfürdőre esküsznek, de a Munkácsy Mihály Múzeumot vagy a gyulai rendezvényeket is sokan vonzónak találják.
2008. 03. 04. 12:02
Közvélemény-kutatók a legotthonosabb standok közé sorolták a békéscsabait a budapesti Utazás kiállításon.

Ez nem meglepő, hiszen minden van a podsztyenás (előtornácos) házban, ami a legtöbb csabai otthonban is, ha vendég érkezik. Pogácsa, kolbász, bor és sör, valamint szívélyes fogadtatás. A kerítéslécekre, a Csabahús méteres kolbászaira a látogatók többségének fája a foga, de csak vasárnap délután bontják le a kerítést és árverezik el a kolbászokat R. Kárpáti Péternek ,a Barátok közt szereplőjének vezetésével.

-                     a gasztronómiában a kolbász és a kolbászfesztivál népszerűsítése mellett a május végi sörfesztivált és csülökparádét is népszerűsítjük – hangsúlyozta Cziczeréné Ráduly Éva marketingreferens – Uniós támogatásból ötnyelvű turisztikai kiadványt jelentettünk meg Csabai séták címmel, ebben feltüntettük a város látnivalóit, rendezvényeit, a szálláshelyeket. A világ legnagyobb Munkácsy-gyűjteményét tartalmazó, teljesen felújított Munkácsy Mihály Múzeumot is propagáljuk, hasonlóan a tavaszi fesztiválhoz vagy a városházi estékhez.   

A Csabai Kolbászklub tagjai a 30 négyzetméteres standon, illetve ma a nagyszínpadon is gyúrják a kolbászt, és Farkas Gábor békéscsabai fazekasnak, a népművészet ifjú mesterének asztali kemencéjében sütik meg. Békéscsaba kapcsán sokan érdeklődnek a lovaglás, túrakocsikázás iránt, egyre jobban terjed ugyanis az országban, hogy a városban több mint tíz lovasbázis működik.

 

Számok, tények a budapesti Utazás kiállításról

Kiállítók száma: 874

Kiállítási terület: 17511 négyzetméter

Kiállító országok száma: 49

Békés megye kiállítási területe: 165 négyzetméter  Forrás: Békés Megyei Hírlap (2008.03.01.) 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása