Bemutatkozů           Sajtůfigyelű           HŪrek-aktualitŠsok           Kťpgalťria
2018. szeptember 18. kedd -   DiŠna napja van - holnap Vilhelmina napja lesz.         Sajtůfigyelű

A vend√©geknek van mibõl v√°lasztania
A megy√©nkbeli standok k√∂z√ľl a b√©k√©scsabainak √©s a gyulainak a legnagyobb a forgalma a budapesti Utaz√°s ki√°ll√≠t√°son, a legt√∂bben a kolb√°szra √©s a v√°rf√ľrdõre esk√ľsznek, de a Munk√°csy Mih√°ly M√ļzeumot vagy a gyulai rendezv√©nyeket is sokan vonz√≥nak tal√°
2008. 03. 04. 12:02
Közvélemény-kutatók a legotthonosabb standok közé sorolták a békéscsabait a budapesti Utazás kiállításon.

Ez nem meglepõ, hiszen minden van a podsztyen√°s (elõtorn√°cos) h√°zban, ami a legt√∂bb csabai otthonban is, ha vend√©g √©rkezik. Pog√°csa, kolb√°sz, bor √©s s√∂r, valamint sz√≠v√©lyes fogadtat√°s. A ker√≠t√©sl√©cekre, a Csabah√ļs m√©teres kolb√°szaira a l√°togat√≥k t√∂bbs√©g√©nek f√°ja a foga, de csak vas√°rnap d√©lut√°n bontj√°k le a ker√≠t√©st √©s √°rverezik el a kolb√°szokat R. K√°rp√°ti P√©ternek ,a Bar√°tok k√∂zt szereplõj√©nek vezet√©s√©vel.

-                     a gasztron√≥mi√°ban a kolb√°sz √©s a kolb√°szfesztiv√°l n√©pszerûs√≠t√©se mellett a m√°jus v√©gi s√∂rfesztiv√°lt √©s cs√ľl√∂kpar√°d√©t is n√©pszerûs√≠tj√ľk – hangs√ļlyozta Cziczer√©n√© R√°duly √Čva marketingreferens – Uni√≥s t√°mogat√°sb√≥l √∂tnyelvû turisztikai kiadv√°nyt jelentett√ľnk meg Csabai s√©t√°k c√≠mmel, ebben felt√ľntett√ľk a v√°ros l√°tnival√≥it, rendezv√©nyeit, a sz√°ll√°shelyeket. A vil√°g legnagyobb Munk√°csy-gyûjtem√©ny√©t tartalmaz√≥, teljesen fel√ļj√≠tott Munk√°csy Mih√°ly M√ļzeumot is propag√°ljuk, hasonl√≥an a tavaszi fesztiv√°lhoz vagy a v√°rosh√°zi est√©khez.   

A Csabai Kolb√°szklub tagjai a 30 n√©gyzetm√©teres standon, illetve ma a nagysz√≠npadon is gy√ļrj√°k a kolb√°szt, √©s Farkas G√°bor b√©k√©scsabai fazekasnak, a n√©pmûv√©szet ifj√ļ mester√©nek asztali kemenc√©j√©ben s√ľtik meg. B√©k√©scsaba kapcs√°n sokan √©rdeklõdnek a lovagl√°s, t√ļrakocsik√°z√°s ir√°nt, egyre jobban terjed ugyanis az orsz√°gban, hogy a v√°rosban t√∂bb mint t√≠z lovasb√°zis mûk√∂dik.

 

Számok, tények a budapesti Utazás kiállításról

Kiállítók száma: 874

Ki√°ll√≠t√°si ter√ľlet: 17511 n√©gyzetm√©ter

Kiállító országok száma: 49

B√©k√©s megye ki√°ll√≠t√°si ter√ľlete: 165 n√©gyzetm√©ter  ForrŠs: B√©k√©s Megyei H√≠rlap (2008.03.01.) 

Vissza a cikkekhez
Web oldal kťszŪtťs - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztťs
ProgramozŠs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkŲtelezett a kulturŠlt italfogyasztŠs irŠnt.
Szeszesital fogyasztŠsŠt 18 ťv alatt nem ajŠnljuk.

KťrjŁk, adja meg ťletkorŠt!
Oldal elhagyŠsa