Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

Megakoncertek és komlószörp hetven csapból
2004. 05. 22. 10:40
A folyékony kenyér szerelmesei már számolják, hányat kell aludni a 4. Csabai Sörfesztivál startjáig. Nos, egyre közeleg az az öt nap, mely programjaival, sörválasztékával tavaly naponta 10 ezernél több embert csábított ki a békéscsabai sportcsarnokba és környékére.

Németh Kristófnak, a Barátok közt tévéfilmsorozat Gézájának személyében sörnagykövete is lesz a május 27-én nyitó megyeszékhelyi sörfesztiválnak ? hangsúlyozta tegnapi tájékoztatóján a szervezők nevében Bora Imre, a Bora-Patrick Kft. ügyvezetője. Immáron természetes, hogy az első nap délutánján az égből érkezik az első söröshordó, melynek tartalmát ingyen mérik ki. Polgármesterek ? dr. Perjési Klára (Gyula), Pap János (Békéscsaba), Dankó Béla (Kondoros), Pluhár László (Elek) és Nagy Béla (Medgyesegyháza) sörcsapoló versenyen mérik össze tudásukat. Arról, hogy ez a megmérettetés nemzetközivé szélesedjen, Ladislav Tischler szlovák konzul gondoskodik.

 

Ha már versenyek, bőven jut belőlük a fesztivál további napjaira is. Május 29-én megválasztják megyénk legerősebb sörösét, 30-án mellszépségversenyt rendeznek, már több jelentkező akadt. A zsűri nem csak a méret, hanem a feszesség és a forma alapján hozza meg döntését, de értő közönség is kell a korrekt elbíráláshoz. Hasonló a helyzet a május 31-ei sörfesztivál szépe választásnál. Ebben a versenyszámban már lezajlottak az előzsűrizések, 14-en jutottak a döntőbe.

 

Hogy azért a lényegről is szóljunk: 30-féle sör folyik majd 70 csapból a rendezvényen, csülökparádéval kísérve. A műanyagpoharak mellett hagyományteremtő szándékkal megjelennek a literes üvegkorsók is. Emellett lesz sörrelikvia-kiállítás ? régi fahordóktól, csapolóktól a sörösdoboz- és söröskorsó-gyűjteményig ? a békéscsabai Hocz és Medvegy Kft.-nek, illetve barátaiknak köszönhetően. Naponta élő megakoncerteket tartanak, fellép az Irigy Hónaljmirigy, az R-Go, a Bikini, a La Bomba és a Megasztárok mezőnye. Néhány pikánsabb produkcióról szólva: az erotikus női fakírshow és a Chippendale-show sem hiányozhat a műsorból.  Forrás: Békés Megyei Hírlap 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása