Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 24. hétfő -   Gellért, Mercédesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Sajtófigyelő

A sör és a csülök parádéja Békéscsabán
2008. 06. 02. 14:51
Harmincféle folyékony kenyeret csapolnak vasárnapig

A bĂ©kĂ©scsabai sörfesztivál Ă©s csĂĽlökparádĂ© a P.Mobil egyĂĽttes koncertjĂ©vel nyitott kedden. A vasárnapig tartĂł rendezvĂ©nyre 60-70 ezer látogatĂłt várnak az ország minden rĂ©szĂ©rõl. Bora Imre fõszervezõ elmondta: harmincfĂ©le sört csapolnak, szûrtet Ă©s szûretlent, világosat Ă©s fĂ©lbarnát, barnát egyaránt. Az AngliábĂłl Ă©rkezõ emeletes buszban nĂ©gyfĂ©le sörkĂĽlönlegessĂ©get mĂ©rnek, többek között almasört is. A folyĂ©kony kenyeret pintes Ă©s literes ĂĽvegkorsĂłkbĂłl kortyolhatják a vendĂ©gek.

A komlószörpök jól csúszhatnak a cipóban sült, a vasalt vagy a pékné módra elkészített csülökre. Összességében több száz hordó sör és több tonna csülök a garancia arra, hogy szomjazni, éhezni senki sem fog a vasárnapi fesztiválzárásig.

A rendezvĂ©ny egyik fĂ©nypontja a szombati csĂĽlökpörköltfõzõ verseny. Erre száz csapat nevezett az ország számos pontjárĂłl. A jĂł hangulatot szolgálja, hogy naponta minimum kĂ©t Ă©lõ koncertet rendeznek. FellĂ©p többek között a Republic, a Bikini, az Edda, KoĂłs János, Korda György Ă©s Balázs Klári, Dina, Balázs Pali, Nagy FerĂł Ă©s a Beatrice, az Irigy HĂłnaljmirigy, Ă©s Beatles emlĂ©kkonvĂłcertet ad a Blackbirds.

Vasárnap gyereknapot is tartanak, ahol az elsõ ötszáz gyermek ajándĂ©kot kap.  Forrás: BĂ©kĂ©s Megyei HĂ­rlap 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása