Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

A sör és a csülök parádéja Békéscsabán
2008. 06. 02. 14:51
Harmincféle folyékony kenyeret csapolnak vasárnapig

A békéscsabai sörfesztivál és csülökparádé a P.Mobil együttes koncertjével nyitott kedden. A vasárnapig tartó rendezvényre 60-70 ezer látogatót várnak az ország minden részéről. Bora Imre főszervező elmondta: harmincféle sört csapolnak, szűrtet és szűretlent, világosat és félbarnát, barnát egyaránt. Az Angliából érkező emeletes buszban négyféle sörkülönlegességet mérnek, többek között almasört is. A folyékony kenyeret pintes és literes üvegkorsókból kortyolhatják a vendégek.

A komlószörpök jól csúszhatnak a cipóban sült, a vasalt vagy a pékné módra elkészített csülökre. Összességében több száz hordó sör és több tonna csülök a garancia arra, hogy szomjazni, éhezni senki sem fog a vasárnapi fesztiválzárásig.

A rendezvény egyik fénypontja a szombati csülökpörköltfőző verseny. Erre száz csapat nevezett az ország számos pontjáról. A jó hangulatot szolgálja, hogy naponta minimum két élő koncertet rendeznek. Fellép többek között a Republic, a Bikini, az Edda, Koós János, Korda György és Balázs Klári, Dina, Balázs Pali, Nagy Feró és a Beatrice, az Irigy Hónaljmirigy, és Beatles emlékkonvócertet ad a Blackbirds.

Vasárnap gyereknapot is tartanak, ahol az első ötszáz gyermek ajándékot kap.  Forrás: Békés Megyei Hírlap 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása