Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

Fesztivál a sörrel, parádé a csülökkel
Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Csabai Sörfesztivált, amely tavaly óta csülökparádéval egészült ki, így komoly lépést tett a gasztronómia irányába.
2008. 06. 09. 15:52

Az idén hatnapos lesz a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, első alkalommal fordul elő, hogy beiktatják a nulladik napot, amely egy koncertet (P. Mobil) foglal magában

A szervező Bora Imre úgy fogalmazott az eseményt megelőző keddi sajtótájékoztatón: az a cél, hogy a Kolbászfesztivál mellett megteremtsék Békéscsabán a másik óriási gasztronómiai fesztivált. A korábban kizárólagos sörfesztiváltól ezért mozdult el a rendezvény a csülökparádéval a gasztronómia irányába.A rendezvény teljes költségvetése 25 millió forint, és mint elhangzott: az ilyen színvonalú eseményeket már nem lehet belépődíj nélkül megszervezni. Igaz, ez csupán 400 forint, és azoktól kérik, akik 17 óra után lépnek be a fesztiválra. Az idén a fesztivált május 20-25-e között bonyolítják le, amelyre a szervezők közel 60 ezer látogatót várnak. Az időjárásra tekintettel úgy alakították ki a rendezvényteret, hogy eső ne zavarhasson meg egyetlen koncertet sem.

Mint Bora Imre elmondta: a csabai hazánk legnagyobb sörfesztiválja, és ezen fogy a legtöbb sör. Érdekes adalék, hogy ezúttal is 30-nál több sör közül választhatnak a kilátogatók. A négyfajta angol sör kivételével egy literben mérik a csapolt sört, és az árak 450 forinttól indulnak.

Az idei fesztivál abban sem különbözik a korábbiaktól, hogy tartják a napi két koncertes átlagot. Mások mellett fellép a Republic, az Edda, a Bikini, Nagy Feró és a Beatrice, az Irigy Hónaljmirigy, Korda György és Balázs Klára. Mindezt Bora Imre azzal egészítette ki, hogy olyan a megyéből elszármazott előadókat hívtak meg mint Balázs Pali és Dina.

A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé megnyitóján részt vesz Gráf József agrárminiszter és dr. Róna István, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Bora Imre többször hangsúlyozta a keddi sajtótájékoztatón: turisztikai eseménnyé és rendezvénnyé szeretnék emeli a fesztvált.  Forrás: Hír6 - 2008.április 29. 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása