Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

Csabai sörfesztivál, csülökparádéval
2008. 06. 11. 12:58

Keddtől hat napon át a gasztronómia iránti elkötelezettségéről (lásd: kolbásztöltő verseny) ismert Békéscsabára a sör és a csülök kedvelőinek kiemelten érdemes ellátogatniuk.

 A Városi Sportcsarnok zöld területén talál otthonra az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, amelyen számos sörgyártó képviselteti magát, népszerűsítve legújabb termékeit, illetve további fogyasztásra biztatva a már ismert márkák kedvelőit. A szervezők szerint persze nincs szó holmi tivornyáról, a rendezvény céljai között olyan, nehezen kifogásolható szándékok szerepelnek, mint a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba idegenforgalmi kínálatának bővítése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint gasztronómiai különlegességek bevezetése. A nyitónapon - a már kialakult szokásoknak megfelelően - ejtőernyősök közreműködésével az égből érkezik az első söröshordó, melynek tartalmát ingyen mérik ki a látogatóknak. A söröket a hagyományokhoz híven egyliteres és pintes korsókból fogyaszthatják a vendégek, az Angliából érkező négyfajta sört egy igazi, londoni emeletes buszban csapolják a folyékony kenyér barátainak.

A többnapos fesztivál alatt a sörhöz kiválóan illő csülöknek is méltó helyet biztosítanak a szervezők. Sőt az idei fesztiválon a székely, a horvát és a szlovák konyha remekeivel is megismerkedhetnek a látogatók. A rendezvényen ételkészítési bemutatókat tartanak Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács és szaktársai részvételével. Szombaton a csülökpörkölt-főző versenyen különböző baráti társaságok mutathatják meg, melyik csapat hogyan bánik a fakanállal.

A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják. Ezek mellett sörhöz kapcsolódó versenyeken és vetélkedőkön is részt vehetnek a bátrabb jelentkezők. Mivel vasárnap tartják a gyermeknapot is, a gyerekek különleges kedvezményekben részesülnek - persze nem a sör vonatkozásában...  Forrás: Népszabadság 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása